Zwemschool

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht in de zwemschool. Hier wordt de basis gelegd om een lengte van 25 m in “het grote bad” te kunnen zwemmen. Zowel schoolslag als vrije slag worden hier spelenderwijs aangeleerd. De nadruk ligt niet op het competitieve maar op het plezier dat uw kind ervaart tijdens het (leren) zwemmen.

Er wordt voor gekozen om 2x per jaar een diploma uit te reiken aan de zwemmertjes. Hierop wordt aangeduid welke vaardigheden reeds verworven zijn en waar moet aan gewerkt worden. De items die op het diploma staan, komen gedeeltelijk overeen met de overgangscriteria van de groep waarin uw kind zich bevindt.

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen ook deelnemen aan de Paco-wedstrijden. Uiteraard kunnen ook kinderen die bij de Jeugd zwemmen hieraan deelnemen.

De zwemschool bestaat uit 6 groepen:

  1. Zeepaardjes A: De kleinste zwemmertjes maken kennis met het water aan de hand van drijf- en duikoefeningen om hun watergevoel te optimaliseren.
  2. Zeepaardjes B: Onze tweede groep zeepaardjes is gefocust op het leren overleven, hierbij wordt de beenbeweging van crawl aangeleerd op buik en rug.
  3. Zee-egels A: De zee-egels leren aandacht besteden aan de techniek van het rugcrawl maar daarnaast krijgen ze ook een initiatie crawl.
  4. Zee-egels B: Onze tweede groep zee-egels leren aandacht besteden aan de techniek van crawl maar daarnaast perfectioneren ze nog verder de techniek van rugcrawl.
  5. Zeehondjes: Deze zwemmertjes werken vooral aan de afwerking van crawl en de beenbeweging van schoolslag. Daarnaast leren ze ook om hun zwemafstand te vergroten tot 12m.
  6. Dolfijnen: Hier wordt gewerkt aan de vervolmaking van de techniek van schoolslag, daarnaast worden ook rugslag en crawl verder onderhouden en bijgestuurd. In deze groep wordt ook de overgang van het kleine instructiebad naar het grote bad voorbereid.

Als de zwemmertjes deze groepen succesvol hebben doorlopen, mogen ze overgaan naar de Jeugd.

Wil je bij ons starten? Houd dan onze website in de gaten voor het eerstvolgende testmoment. Er zijn twee testmomenten per jaar: begin januari en begin september. Op deze dagen word je geöriënteerd naar de juist groep binnen AZL en kan je nadien starten, indien er plaats is in deze groep. Indien er veel vraag is voor een bepaalde groep, worden instapgroepen georganiseerd. In deze groepen kan je slechts één uur per week zwemmen op zaterdag