Zwemschool

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht in de zwemschool. Hier leggen we de basis met waterwennen, leren veilig zwemmen en leren overleven waarna we overgaan naar het aanleren van de zwemstijlen rugslag, crawl en schoolslag. Alle zwemstijlen worden hier spelenderwijs aangeleerd. De nadruk ligt niet op het competitieve maar op het plezier dat uw kind ervaart tijdens het (leren) zwemmen.

Er wordt voor gekozen om 2x per jaar een diploma uit te reiken aan de zwemmers. Hierop wordt aangeduid welke vaardigheden reeds verworven zijn en waar moet aan gewerkt worden. De items die op het diploma staan, komen overeen met de overgangscriteria van de groep waarin uw kind zich bevindt. Daarnaast heeft elke zwemmer de mogelijk om een optioneel Fred Brevet te halen (bekijk welk brevet per groep).

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen ook deelnemen aan de Paco-wedstrijden. Uiteraard kunnen ook kinderen die bij de Jeugd zwemmen hieraan deelnemen.

De zwemschool bestaat uit 6 groepen:

  1. Zeepaardjes A: De kleinste zwemmertjes maken kennis met het water aan de hand van drijf- en duikoefeningen om hun watergevoel te optimaliseren. Daarbij leren ze reeds een correct beenbeweging crawl en rugslag op de trap.
  2. Zeepaardjes B: Onze tweede groep Zeepaardjes is gefocust op het leren overleven. Hierbij wordt de beenbeweging van crawl aangeleerd op buik en rug over een hele lengte van het klein bad. Daarnaast beginnen we reeds met het waterveilig maken van de zwemmers in het groot bad.
  3. Zee-egels A: De eerste groep Zee-egels leren aandacht besteden aan de techniek van het rugcrawl maar daarnaast krijgen ze ook een initiatie crawl.
  4. Zee-egels B: Onze tweede groep Zee-egels leren aandacht besteden aan de techniek van crawl maar daarnaast perfectioneren ze nog verder de techniek van rugcrawl. In deze groep wordt ook stilaan de overgang naar het groot bad voorbereid.
  5. Zeehondjes: De Zeehondjes werken vooral aan de afwerking van crawl en starten ze met de arm- en beenbeweging van schoolslag. Daarnaast leren ze ook om hun zwemafstand te vergroten tot 25m en zelfs 50m. In deze groep wordt dus de overgang van het kleine instructiebad naar het grote bad vervolledigd.
  6. Dolfijnen: Hier wordt gewerkt aan de vervolmaking van de techniek van schoolslag, daarnaast worden ook rugslag en crawl verder onderhouden en bijgestuurd. Als laatste initiëren we hier de beenbeweging van vlinderslag.

Als de zwemmertjes deze groepen succesvol hebben doorlopen, mogen ze overgaan naar de Jeugd of Pré competitie

Wil je starten bij AZL?

Houd dan onze website in de gaten voor het eerstvolgende testmoment. Er zijn twee testmomenten per jaar: begin januari en begin september. Op deze dagen word je georiënteerd naar de juist groep binnen AZL en kan je nadien starten, indien er plaats is in deze groep.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.