Lid worden

Heb jij ook zo’n zin om te komen zwemmen? Wij hebben een uitgebreid aanbod voor zwemmers vanaf de leeftijd van 4 jaar tot en met volwassenen.

Zwemmers jonger dan 16 jaar

Voor zwemmers jonger dan 16 jaar richten we twee keer per jaar een testmoment in: januari en september. Op dit moment kijken we naar wat jij allemaal kan en welke groep voor jou de perfecte fit is. De trainingsuren van onze groepen zijn te vinden onder het menu-item ‘Aanbod’.

Het eerstvolgende testmoment is op 2 september 2023 om 17u. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van dit testmoment? Registreer je dan op onze wachtlijst via onderstaand formulier (selecteer ‘Testmoment september’ als trainingsgroep). De inschrijvingen voor het testmoment sluiten af op vrijdag 11 augustus om 23u59. Alle inschrijving nadien zijn automatisch voor het testmoment van januari (datum wordt nog meegedeeld op de website).

Iedereen is welkom, maar momenteel hebben we een lange wachtlijst. Er is een grote kans dat jouw zoon/dochter niet meteen kan starten na een testmoment. In dat geval moet hij/zij niet opnieuw getest worden en kan hij/zij meteen starten als er een plaatsje vrijkomt.

Wij werken met de nieuwe leerlijn van de Zwemfed en het ISB (https://fredbrevet.be/leerlijn-zwemmen/). Deze start met rugslag i.p.v. met schoolslag (zoals lang geleden de standaard was). Dit kan er soms voor zorgen dat jouw zoon/dochter in een jongere groep terecht komt, ondanks dat hij/zij reeds schoolslag beheerst.

Zwemmers ouder dan 16 jaar

Ben je ouder dan 16 jaar, dan kan je ofwel bij de Sportzwemmers of Start 2 Swim starten. Sportzwemmers hebben typisch reeds gezwommen en beheersen de techniek van de vier zwemslagen (crawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag).

Wil je één, twee of alle zwemslagen aanleren? Dan is onze Start 2 Swim iets voor jou! Let op: je moet minimaal 25m schoolslag kunnen zwemmen.

Vul alle gegevens hieronder in en kies de juiste trainingsgroep: Sportzwemmers of S2S/Baan x.

Je kan doorheen het hele jaar inschrijven, starten kan enkel in januari of september. Je krijgt vervolgens in december of augustus een uitnodiging tot betaling van het lidgeld en een welkomstmail indien je mag starten.