Competitie

Hier wordt gewerkt met trainingsschema’s die op een verantwoorde manier zowel de uithouding als de weerstand verbeteren.

In de competitiegroep wordt veel aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van de technische vaardigheden (keerpunten, starten, foutenanalyse, …). Ook de vormspannings- en stabilisatieoefeningen krijgen heel wat aandacht.

De competitiegroep neemt geregeld deel aan wedstrijden zowel in binnenbad als aan wedstrijden in open water. Er zijn zowel wedstrijden op regionaal, provinciaal, Vlaams als Belgisch niveau. Topzwemmers kunnen ook deelnemen aan wedstrijden op internationaal niveau. De deelname aan deze wedstrijden is afhankelijk van de limieten opgelegd door de Vlaamse Zwemfederatie.

De zwemmers zwemmen tegen elkaar, elk afzonderlijk in een baan, en zijn ingedeeld in volgende categorieën:

  • De eendjes (9 – 10 jarigen)
  • De benjamins (11 – 12 jarigen)
  • De Miniemen (13 – 14 jarigen)
  • De kadetten (15 – 16 jarigen)
  • De Junioren (17 – 18 jarigen)
  • De Senioren (19 jaar en ouder)

Naast deze categorieën kunnen de iets oudere zwemmers, voor officiële wedstrijden vanaf 25 jaar, terecht bij onze Sportzwemmers. Hier wordt de categorie bepaald door het geboortejaar.

Lidgeld

Het lidgeld voor de Toekomst bedraagt € 250 en voor de Competitie € 275, dit voor een volledig jaar (januari t.e.m. december). Meer informatie over wat inbegrepen is en hoe je kan betalen, vind je op onze Lidgeld-pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.