Jeugd

Menu

Snorkels (groene badmuts)

Orka’s (blauwe badmuts)

Sharks (gele badmuts)

Speedy’s (grijze badmuts)

Pré-masters (zwart badmuts)


Heb je alle einddoelen van de zwemschool onder knie? Dan kan je terecht bij onze jeugdgroepen.

Bij de jeugd moedigen we jullie aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan “Paco-wedstrijden“.

De jeugd bestaat uit 4 groepen:

  • Groep 1: Snorkels: Bij de Snorkels ligt de focus op het verlengen van de zwemafstand tot 50m en het perfectioneren van alle reeds aangeleerde zwemstijlen (rugcrawl, crawl en schoolslag) en aan het verfijnen van de beenslag vlinder met vinnen. Ook wordt aangeleerd om het keerpunt van crawl toe te passen.
  • Groep 2: Orka’s: Bij de Orka’s verlengen we de zwemafstand tot 100m en starten we met een initiatie vlinderslag waarbij de beenslag volledig aangeleerd wordt zonder vinnen. Daarnaast wordt het keerpunt van schoolslag aangeleerd en toegepast.
  • Groep 3: Sharks: Bij de Sharks ligt de focus op het uitvoeren van enkele correcte vlinderslagen en het aanleren van het keerpunt van vlinderslag.
  • Groep 4: Speedy’s: Bij de Speedy’s leer je de starten van schoolslag en crawl alsook het keerpunten van rugslag. Daarnaast leer je ook 100m wissel zwemmen (25m vlinder, 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m crawl) waarmee o.a. de zwemafstand van vlinder wordt verlengd tot 25m.
  • Groep 5: Pré-masters: Bij de Pré-masters perfectioneer je tenslotte alle aangeleerde zwemslagen, starten en keerpunten. Je leert ook nog de keerpunten horende bij 100m wisselslag. Daarnaast wordt je klaargestoomd om zelfstandig een training van de masters af te werken.

Naarmate je doorschuift, zal je techniek verfijnd worden en zal je uithouding vergroten.

In deze groepen wordt er gewerkt met trainingsschema’s waarbij 2 à 3 overgangscriteria een maand lang de aandacht krijgen, maar met nog steeds voldoende aandacht voor reeds aangeleerde techniek. Zo krijg je verschillende gestructureerde zwemstijlen (crawl, rugcrawl, schoolslag, vlinderslag en wissel) onder de knie.

Heb je alle groepen van de jeugd doorlopen en ben je 16 jaar? Dan mag je over naar de Masters!

U word uitgenodigd op ons volgend testmoment, meer informatie over het eerstvolgende testmoment vindt up de pagina ‘Lid worden‘.