Jeugd

Heb je alle einddoelen van de zwemschool onder knie? Dan kan je terecht bij onze jeugdgroepen.

Bij de jeugd moedigen we jullie aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan Paco-wedstrijden. Daarnaast hebben ook onze jeugdgroepen de mogelijkheid om een optioneel Fred Brevet te behalen (bekijk welk brevet per groep). Hiermee willen we onze zwemmers sensibiliseren om een redders of EHBO-cursus te volgen.

De jeugd bestaat uit 4 groepen:

  1. Orka’s: Bij de Orka’s verlengen we de zwemafstand tot 100m en starten we met een initiatie vlinderslag waarbij de beenslag volledig aangeleerd wordt zonder vinnen. Daarnaast wordt het keerpunt van crawl aangeleerd en toegepast, en leren we een halve lengte onder water zwemmen.
  2. Sharks: Bij de Sharks ligt de focus op het uitvoeren van enkele correcte vlinderslagen en het aanleren van het keerpunt van rugslag en schoolslag. Ook verlengen we de zwemafstand voor crawl tot 200m waarbij we met een mooie blokstart in het water gaan.
  3. Speedy’s: Bij de Speedy’s leer je de starten van vlinderslag, schoolslag en rugslag alsook het keerpunt van vlinderslag. Daarnaast leer je ook 100m wissel zwemmen (25m vlinder, 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m crawl) waarmee o.a. de zwemafstand van vlinder wordt verlengd tot 25m. We verlengen daarnaast de zwemafstand voor crawl tot 300m en voor schoolslag en rugslag tot 200m.

Naarmate je doorschuift, zal je techniek verfijnd worden en zal je uithouding vergroten. In deze groepen wordt er gewerkt met trainingsschema’s waarbij één gestructureerde zwemstijl één maand lang de aandacht krijgt, maar met nog steeds voldoende aandacht voor de overige gestructureerde zwemstijlen. Zo krijg je verschillende gestructureerde zwemstijlen (crawl, rugcrawl, schoolslag, vlinderslag en wissel) onder de knie.

Heb je alle groepen van de jeugd doorlopen en ben je 16 jaar? Dan mag je over naar onze Sportzwemmers! Je hebt de keuze of je al dan niet de overstap maakt of nog even wil blijven om samen met je vrienden/vriendinnen de overstap te maken.

Wil je bij ons starten? Houd dan onze website in de gaten voor het eerstvolgende testmoment. Er zijn twee testmomenten per jaar: begin januari en begin september. Op deze dagen word je georiënteerd naar de juist groep binnen AZL en kan je nadien starten, indien er plaats is in deze groep.