Droogtrainingen

Hieronder vindt u informatie over de werking van de verschillende soorten droogtraining.

Droogtraining

Tegenwoordig is droogtraining van essentieel belang binnen de zwemwereld, en bij AZL zijn we ons hier terdege van bewust. Daarom werken onze droogtrainers en coaches samen om voortdurend te werken aan de verbetering en innovatie van onze droogtraining.

Groepsfitness

Voor elke competitiegroep wordt wekelijks één moment van groepsfitness voorzien. Hierbij werken we aan core stability, en het aanleren en verbeteren van opwarmings- en stretchoefeningen. Daarnaast werken we ook aan het versterken van de minder gebruikte spieren binnen het zwemmen.

Krachttraining

Voor onze oudste groep voorzien we krachttraining. Op deze leeftijd kan dit zeer veel helpen om de prestaties van de sporter naar het volgende niveau te tillen.

Opwarming

Bij het zwemmen worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Het goed losmaken en opwarmen van de spieren alvorens te starten met het effectieve zwemmen is heel belangrijk voor blessurepreventie en het bevorderen van de sportprestaties.

Filmpje 1

Stretching

Na elke training stretchen onze sporters tien minuten. Dit bevordert niet alleen hun mobiliteit, wat bijdraagt aan een technisch correctere uitvoering van de zwembewegingen, maar is tevens van groot belang voor blessurepreventie en het vergroten van de flexibiliteit.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies.