Open water seizoen 2023 komt eraan!

Nu de lente in het land is en de Paashaas de tuinen onveilig maakt begint ook het Open Water gevoel al te kriebelen… Hieronder kunnen jullie alvast de brochure en kalenders Open Water 2023 (competitie en recreatief) terugvinden.

Opgelet de eerste wedstrijd is ook vroeger dan andere jaren, nl. al op 03/06/2023: de Flanders Open Water Cup die door de Zwemfed wordt georganiseerd. Daarna is het opnieuw een maandje wachten tot zaterdag 8 juli in Lokeren.

Enkele van de wedstrijden op de kalender zijn Paco-wedstrijden, volgens het bekende principe van Paco’s in binnenzwembad:

  • 03/06/2023: Flanders Open Water Cup
  • 12/08/2023: Open Water Criterium MZK
  • 19/08/2023: Damme-Brugge BZK

Vanaf dit seizoen is een belangrijke wijziging van toepassing (enkel voor wedstrijden): vanaf de temperatuur van het water 18 graden bedraagt is het verplicht om een wetsuit te dragen… De FAQ hierover vinden jullie op:  https://www.zwemfed.be/sites/default/files/communicatie_wetsuits.pdf.

Heb je al zin om deel te nemen? Geef ons dan een seintje via openwater@aquariuslebbeke.be en bestel meteen je badmuts via mail.

Net al vorig jaar is het verplicht om een nieuwe badmuts te kopen wanneer je wil deelnemen aan de wedstrijden Open Water. De prijs is niet verhoogd en is dus € 8 euro, te storten op de algemene zichtrekening van AZL BE61 0014 4234 3217
met de naam van degene voor wie de badmuts bestemd is en eventueel de zwemstijl. Alle informatie over de badmutsen vind je in het document hieronder.

Wel niet vergeten: om deel te nemen aan de wedstrijden (niet de zwemjogging) is het hebben van een competitievergunning verplicht! Deze kan je ook bij ons aanvragen en betalen (jaarlijks € 38).

Ten slotte vind je het algemene reglement voor open water hieronder.