Volgend testmoment op 02/09

Ons volgende testmoment voor nieuwe zwemmers zal doorgaan op zaterdag 2 september 2023 om 17u. Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt, snel zijn is dus de boodschap! Onze inschrijvingen sluiten af op vrijdag 11 augustus 2023 om 23u59. Alle inschrijvingen nadien zijn automatisch voor ons testmoment van januari.

Voor wie is een testmoment?

Iedereen jonger dan 16 jaar kan deelnemen aan een testmoment. Op dit moment worden kandidaatleden getest en wordt gekeken in welke groep ze het beste passen. Hierbij houden we rekening met de beheerste vaardigheden en met leeftijd. Een test duurt hooguit 5 tot 10 minuten (excl. omkleden en controle van de gegevens).

Iedereen is welkom, maar momenteel hebben we een lange wachtlijst. Er is een grote kans dat jouw zoon/dochter niet meteen kan starten na een testmoment. In dat geval moet hij/zij niet opnieuw getest worden en kan hij/zij meteen starten als er een plaatsje vrijkomt.

Wij werken met de nieuwe leerlijn van de Zwemfed en het ISB (https://fredbrevet.be/leerlijn-zwemmen/). Deze start met rugslag i.p.v. met schoolslag (zoals lang geleden de standaard was). Dit kan er soms voor zorgen dat jouw zoon/dochter in een jongere groep terecht komt, ondanks dat hij/zij reeds schoolslag beheerst.

Wil je deelnemen aan dit testmoment?

Schrijf je dan in via onze pagina Lid Worden en kies voor de trainingsgroep ‘Testmoment september’. U krijgt half augustus een mail met het exacte tijdstip van het testmoment.

Wanneer kan ik starten?

Indien er plaats is in de door ons geselecteerde groep, dan kan je vaak de week na het testmoment starten. De volgorde van inschrijving bepaalt wie voorrang heeft om te starten, gezinsleden van leden hebben voorrang op nieuwe leden.

We hebben een kleine wachtlijst voor sommige groepen. Er is dus een kans dat jouw zoon/dochter niet meteen kan starten na een testmoment. In dat geval moet hij/zij niet opnieuw getest worden en kan hij/zij meteen starten indien er een plaatsje vrijkomt.