Nieuwe toegangsbandjes

Vanaf 1 januari 2020 zal het zwembad van Lebbeke overschakelen van toegangskaarten naar toegangsbandjes. Er komt een automatische kassa en de uren van de bemande kassa zal beperkt worden.

Wat betekent dit concreet voor jullie?


1) Je eigen toegangskaart met abonnement en/of AZL-toegang

De sportdienst voorziet hiervoor 2 omruilmomenten voor onze club:

04/01/202015u00 – 19u00
06/01/202017u00 – 20u30

Indien mogelijk, gelieve op één van deze 2 momenten even langs het zwembad te passeren om je oude kaart om te ruilen voor een nieuw toegangsbandje. Met de waarborg van je kaart (5 euro), kan je een nieuw toegangsbandje aankopen. Het omruilen is dus gratis. Op dat moment zijn alle lopende abonnementen en toegangen overgezet naar de bandjes en liggen ze klaar om afgehaald te worden. De sportdienst vraagt enkel een toeslag van 3 euro voor de heel oude kaarten, maar het is niet duidelijk welke dit juist zijn.

Indien je op die momenten er niet geraakt, kan je ook tijdens de bemande openingsuren langs komen (na 4 januari). De bemande kassa zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag nog steeds geopend zijn van 16.00u tot 18.15u, op woensdag van 13.00u tot 18.15u en in het weekend op zaterdag van 9.00u tot 12.45u en op zondag van 9.00u tot 12.00u.

Indien je toch nog geen bandje hebt voor je eerste les, raden we aan om minstens een half uurtje vooraf te komen. Maar opgelet: dit kan dus enkel op maandag en woensdag, want op zaterdag is er geen bemande kassa na 12u45.


2) Omkleedpasje

Voor de ouders van kleine kinderen die een omkleedpasje hebben: deze mag je gewoon omruilen voor een bandje. De bandjes zullen eigendom blijven van de sportdienst.


3) Kaartjes met enkel toegang AZL

Voor de zwemmers van Start 2 Swim is er een aparte regeling: zij hebben kaarten van AZL geleend voor een waarborg van 5 euro. Op de eerste les van het nieuwe jaar zullen wij de nodige bandjes voorzien waarmee jullie binnen geraken. De oude kaarten mag je op dat moment aan iemand van het bestuur die aanwezig zal zijn afgeven.


4) Wat verandert er nog?

  • Een dagticket zal vanaf nu steeds 2,50 euro kosten voor iedereen. Een automatische kassa kan geen onderscheid maken tussen kinderen, senioren … Enkel de abonnementen genieten van een voorkeurstarief
  • De bandjes moeten worden aangekocht en dus niet meer volgens het waarborg-principe. De oude bandjes worden weggegooid i.p.v. gerecupereerd.
  • De vrijetijdspas van Lebbeke verdwijnt en zal worden vervangen door een Uit-pas. Hierover later meer info.

Hopelijk verloopt de omschakeling voor iedereen vlot en kunnen we volgend jaar weer genieten van een heerlijk zwemjaar.