Jeugd

Menu

Snorkels (groene badmuts)

Orka’s (donkerblauwe badmuts)

Sharks (gele badmuts)

Speedy’s (lichtblauwe badmuts)

Instapgroep jeugd (lichtblauwe badmuts)


Heb je alle einddoelen van de zwemschool onder knie? Dan kan je terecht bij onze jeugdgroepen.

Bij de jeugd moedigen we jullie aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan “Paco-wedstrijden“.

De jeugd bestaat uit 4 groepen:

  • Groep 1: Snorkels: Bij de Snorkels ligt de focus op het verlengen van de zwemafstand tot 100m en het perfectioneren van alle reeds aangeleerde zwemstijlen (rugcrawl, crawl en schoolslag). Ook wordt aangeleerd om het keerpunt van crawl toe te passen.
  • Groep 2: Orka’s: Bij de Orka’s starten we met een initiatie vlinderslag waarbij we de beenslag volledig aanleren en starten met een initiatie van de armbeweging. Daarnaast wordt het keerpunt van schoolslag aangeleerd en toegepast.
  • Groep 3: Sharks: Bij de Sharks ligt de focus op het uitvoeren van enkele correcte vlinderslagen en het aanleren en toepassen van de keerpunten van rugslag en vlinderslag.
  • Groep 4: Speedy’s: Bij de Speedy’s leer je alles tot in detail perfectioneren: je starten, je keerpunten, onderwateracties… Daarnaast leer je ook 100m wissel zwemmen (25m vlinder, 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m crawl) met de daarbij horende keerpunten.

Naarmate je doorschuift, zal je techniek verfijnd worden en zal je uithouding vergroten.

In deze groepen wordt er gewerkt met trainingsschema’s waarbij elke zwemstijl een maand lang de aandacht krijgt. Zo krijg je verschillende gestructureerde zwemstijlen (crawl, rugcrawl, schoolslag, vlinderslag en wissel) onder de knie.

Heb je alle groepen van de jeugd doorlopen en ben je 16 jaar? Dan mag je over naar de Masters!

U word uitgenodigd op ons volgend testmoment, meer informatie over het eerstvolgende testmoment vindt up de pagina ‘Lid worden‘.